Försäkringar för dig och din takläggare

Att anlita takläggare och andra firmor som ska vistas hemma hos dig och hantera saker som faktiskt är dina så ska du vara noga med att kolla vilka försäkringar det är som gäller och täcker om det är så att till exempel din takläggare skulle råka ut för en olycka, råka förstöra något i ditt hem eller något annat i liknande stil där man vill ha ut på försäkringen.

Din hemförsäkring täcker väldigt mycket i ditt hem men inte då man valt att ta hem firmor som till exempel takläggare som ska arbeta hos en. Då säger många försäkringsbolag nej om dom skulle förstöra något i ditt hem som du är rädd om.

Tänk över ditt takbyte
Tänk på vad som ingår i ditt takbyte, behöver din takläggare vistas inne i huset? Kommer det vara bilar i närheten? Finns där värdefulla grejer på tomten som kan ta skada av arbetet av din takläggare? Dessa är saker du ska ha i åtanke då du ringer ditt försäkringsbolag och pratar med din takläggare om försäkringar.

Takläggare med ansvarsförsäkring
En takläggare som har tecknat en ansvarsförsäkring på sig är att rekommendera då detta skulle täcka kostnader som handlar om din egendom om den skulle på något sätt förstöras. Det täcker till och med kostnader om du av någon anledning skulle behöva kräva skadestånd från din takläggare.

Titta på den takläggare du valts försäkringsbrev så att du vet exakt vad som ingår i detta.

Allrisk
Denna typ av försäkring kan både du och din takläggare ha tecknat på sig. Den här försäkringen täcker saker så som mindre maskiner, saker i ditt hem och byggen som utförs av din takläggare så sent som två år efter det att ditt nya tak är på plats.

Byggfelsförsäkring
Detta är en försäkring som inte alla har men den kan ändå vara bra att ha då det är ännu en trygghet om något skulle gå fel med din takläggare, fråga då om dom har den här försäkringen på sig. Detta innebär att 10 år efter bygget är du försäkrad i fall din takläggare skulle felkonstruerat ditt tak.

Färdigställandeskydd
Detta skydd kan du om du lägger ditt tak själv teckna eller din takläggare. När du har ett färdigställande skydd så är du garanterad att även om din takläggare skulle gå i konkurs så måste denne med stöd från skyddet uppta arbetet och göra klart ditt tak inom en rimlig tid.

Dessa är de olika försäkringar som din takläggare kan ha och det är viktigt att du går igenom dessa innan du anlitar då det kan handla om stora summor pengar om något skulle gå fel.